Kaks kärbest ühe hoobiga: spordi ja tee head

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattasõit Käsmu annab võimaluse vähihaigeid lapsi toetada.
Rattasõit Käsmu annab võimaluse vähihaigeid lapsi toetada. Foto: Meelis Meilbaum

Taani saatkond ja CityBike korraldavad heategevusliku jalgrattasõidu Tallinnast Käsmu Viru Folgile, sõidu kõik tulud annetatakse vähihaigetele lastele. Lisaks kannab Danske Bank esimese saja osalise eest Eesti Vähiliidu Jacobi fondi arvele 10 eurot vähihaigete laste toetuseks. Novo Nordisk, Lundbeck ja LEGO lisavad annetusi Viru Folgi ajal korraldatavate erinevate jalgrattasõidutegevuste eest.

Mõne aasta eest suri väike Taani poiss Jacob ajuvähki. Tema isa, kes Eestis äri ajab, otsustas siia luua fondi vähihaigete laste toetuseks, mida tänavune rattasõit toetabki.

Taanis on heategevuslikud üritused väga levinud. Üks paremaid näiteid, mis inspireeris ka Käsmu rattasõitu, on Team Rynkeby – vabatahtlikest koosnev jalgrattameeskond, kes iga aasta juulis Kopenhaagenist Pariisi sõidab ja vähihaigete laste heaks raha kogub ning oma tegevusega neile tähelepanu tõmbab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles