Nädala kaja: Kisub loodusesse

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Klaas.
Eva Klaas. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuigi kuumad ilmad pole meieni jõudnud, naudivad inimesed suve sellegipoolest ning leiavad aega tulla tavapärasest rutiinist välja, kipuvad maale ja loodusesse.

Seda näitas kasvõi eelmise nädala lõpul toimunud üleeestiline avatud talude päev, mil 144 talusse ja põllumajandusettevõttesse tehti koguni 44 000 külastust. Ka Lääne-Virumaa taludel ja ettevõtetel ei tulnud külastajatest puudust. Tuldi linnadest maaeluga tutvuma, sisustati talude külastamisega terve päev: kus said lapsed loomi-linde vaadata, kus oli hea uudistada põllumajandustehnikat või hoopis koguda tarkust, kuidas õunapuid kasvatada. Talusid ei väisanud vaid linnarahvas, oli neidki, kes käisid vaatamas, mida lähemas naabruses pakutakse, mindi kitsepiima mekkima või head koduleiba ning mett ostma.

Need, kes avatud taludesse ei jõudnud, saavad maaeluga tutvuda ka muul moel. Näiteks peetakse Jänedal sel nädalavahetusel talupäevi, mille külastajad saavad maitsta ja hankida ehedat talutoitu, samuti vaadata uuemat põllumajandustehnikat ning hinnata tõuloomade väljanägemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles