Väike-Maarjas õpetatakse välismaa noortele maal elamist

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortevahetuses osalejad käisid Väike-Maarjas Kaarli talus sealse eluga tutvumas ning leivategu õppimas.
Noortevahetuses osalejad käisid Väike-Maarjas Kaarli talus sealse eluga tutvumas ning leivategu õppimas. Foto: Heili Nõgene

Grusiinid, aserid, itaallased, sakslased, ukrainlased ja eestlased – kokku 32 noort kogunesid sel nädalal Väike-Maarjasse, et vahetada kogemusi, õppida kohaliku eluolu kohta ja seda, kuidas uusi teadmisi oma kodumaal kasutada.

Noortevahetuse eesmärgiks on muuta maal elamist populaarsemaks ja noori aktiivsemaks ning innustada neis tervet eluhoiakut. Üheskoos otsitakse võimalusi oma koduriigi maaelu parandamiseks ning elavdamiseks.

Seni on noored külastanud Väike-Maarjas asuvat Kaarli talu, kus küpsetati leiba ja tutvuti talueluga, ning käinud Loksal Ermo Loodi sepikojas ja keraamika töötoas. Neljapäeval löödi aga segamini Väike-Maarja inimeste vihmane argipäev ning käidi mööda alevikku kohalikega suhtlemas ning asulaga tutvumas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles