Võsu mereranda kaunistavad uhked liivakujud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võsu.
Võsu. Foto: Anu Viita-Neuhaus

Võsu ranna veepiirile tekkis pühapäeval kaunis, uhke ja võimas kunst. Kolmandal liivaskulptuuride ehitamise võistlusel sündis üksteist moonduvat taiest, mis kandsid hetkevälgatusi elust enesest.

Kui kell lõi ürituse avapauku, oli meeskond, mis esialgu kandis nime Tšaika, hiljem Porsche, vajamineva liiva kokku kuhjanud. Hetkeks istus sugulaste seltskond piknikulaua taha, et võtta pisike linnupete. Rõõmus segaviisik oli kindel, et auto valmib õigel ajal ja tühja kõhuga juba midagi lahedat ei sünni.

“Kogemust on küll, olen ju teinud liivakastis palju skulptuure,” rääkis muiates 29aastane Paul, kes oli raskema töö juba lõpetanud ja kinnitas, et liivamäest tuleb nüüd hakata lihtsalt soovitud kuju vormima. “Vähem tähtis pole ka see, et meil on kaasas prototüüp,” viitas ta väikesele kollasele mänguautole. “See tuleb täpselt selline, jääme kindlasti väga rahule,” oli ta veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles