Kiri: Valijate lollitamiseks kasutatakse Isamaad

, pensionär
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paljudel inimestel seostub sõna “isamaa” pühamast pühamaga. Isamaad kaitstakse elu hinnaga. Isamaa käekäigu pärast valutatakse südant. Isamaaga seostuvad sõnad “truudus”, “eneseohverdus”, “ausus”. Eesti vabariigis tegutseb aga üks erakond, kus selle sõna tähendusest hoopis isemoodi aru saadakse.

IRL kasutab seda sõna oma mustade tegude varjamiseks. Mõned IRLi juhtpoliitikud on nõudnud IRLi ümbernimetamist Isamaaks. See oleks aga selle sõna täielik lörtsimine, sest tegijad on ju samad. Mõni aeg tagasi arvati küll erakonnast välja endised kriminaalid, kuid suuremad kurjategijad on ju nende värbajad ja nende puhul ei saa kasutada sõna “endised”. Needki olid ju IRLi liikmed, kes pidasid isamaaliseks teoks elamislubadega sahkerdamist (Kabrits, Raudne) või Peipsi kalurite IRLi liikmeks värbamist, lubades tasuda hea ja paremaga. Huvitav, mida need kalurid praegu IRList arvavad?

Kui kaua mõtlevad inimesed ikka veel tuimalt IRLi valida põhjusel, et nime poolest on see ju isamaaline erakond? Hoolimata asjaolust, et reformierakonna puudlina on IRL järjekordselt oma valijaid petnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles