Varjupaigataotlejad kaklesid jälle

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnak.
Rünnak. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pärastlõunal kella poole kolme ajal teatati politseile, et Vao küla korteris lõi mees 36aastast naist. Mõlemad on varjupaigataotlejad.

Kohale kutsutud kiirabi andis naisele esmaabi kohapeal. Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Kaks varjupaigataotlejat meest kaklesid üleeelmise nädala reedel. Tüli põhjustas Egiptusest Eestisse tulnu külmikusse pandud lihatükk, mis ei meeldinud tema Keeniast pärit saatusekaaslasele. Ka selle juhtumi uurimiseks alustas politsei kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik on varem öelnud, et kuriteos süüdi mõistmine võib olla aluseks varjupaiga andmisest keeldumiseks. “Kuid iga inimese puhul hinnatakse eraldi kuriteo ohtlikkust ja selle toime panemise asjaolusid,” lisas Kivistik. “Kui inimene ohustab oma käitumisega Eesti julgeolekut, siis talle varjupaika ei anta.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles