Lääne-Virumaa koduklient on Eesti keskmine elektritarbija

, Eesti Energia kodukliendi ärijuht energiamüügis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Energia koduklientide tarbimisharjumused näitavad, et Lääne-Virumaa kodukliendid on käesoleva aasta jooksul tarbinud kokku 32 GWh elektrit, mida on rohkem kui näiteks Järvamaal, Jõgevamaal või Ida-Virumaal. Nutikas tarbimine võimaldaks aga koduse energiatarbimise kulusid vähendada veel kuni 10%.

Keskmise Lääne-Virumaa kodukliendi kuine tarbimine on ligikaudu 242 kWh, mis paigutab maakonna Eesti koduklientide seas keskmise elektritarbimisega maakondade hulka, nagu Tartumaa või Viljandimaa. Juba täna kasutab suur hulk Lääne-Virumaa koduklientidest erinevaid mooduseid tarbimiskulude vähendamiseks. Praegused tehnilised uuendused annavad aga koduklientidele võimaluse veelgi nutikamaks ja säästlikumaks tarbijaks saada.

Nii on näiteks ligi kolmandik Lääne-Virumaa kodudest valinud energiatarbimise reguleerimiseks ööpäevaringselt sama elektrihinna asemel öö ja päeva erisusega hinna või tunnipõhise hinna, mis sõltub börsihinna muutustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles