Aafrika seakatk väänab jahimeeste käsi

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaal on üle poole tuhande sea surnuks gaasitatud, Lääne-Virumaal ei ole seni õnneks ka metsast nakatunud loomi leitud.
Viljandimaal on üle poole tuhande sea surnuks gaasitatud, Lääne-Virumaal ei ole seni õnneks ka metsast nakatunud loomi leitud. Foto: Elmo Riig

Eesti riigi poliitika seoses sigade Aafrika katkuga suretab välja kollektiivse jahipidamise, jahikoerte kasvatamise ja tekitab jahimeestele hulgaliselt lisakulusid, tõdesid Lääne-Virumaa jahimehed.

Sigade Aafrika katku juhtumite leidmise alusel on Eesti jagatud ohutsoonidesse, kus kehtivad erinevad reeglid. Lääne-Virumaal on Koeru vallast leitud katku surnud metssea tõttu Tamsalu, Väike-Maarja ja Rakke vald teises tsoonis, mis tähendab, et kütitud sigade liha sealt tsoonist välja viia ei või, samuti tuleb igalt kütitud sealt võtta vereproov ning viia see analüüsimisele.

Maakondliku jahindusnõukogu liige Raul Vahter rääkis, et vereproovi peab võtma jahimees ise, kulusid tekitab selle laborisse viimine. Rakkest Rakveresse ja tagasi on näiteks 90 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles