Üks teisipäev Rakveres

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalaõnn polnud Aleksandrile veel naeratanud. Sellegipoolest ütles mees, et Silla tänava äärsest tiigist võib hea õnne korral kätte saada mõne kogre, särje, ahvena või isegi haugi.
Kalaõnn polnud Aleksandrile veel naeratanud. Sellegipoolest ütles mees, et Silla tänava äärsest tiigist võib hea õnne korral kätte saada mõne kogre, särje, ahvena või isegi haugi. Foto: Marianne Loorents

On unine teisipäev südasuvisel ajal. Puhkajad on sõitnud maale ja vee äärde ning jätnud endast maha peaaegu inimtühja linna. Mitte midagi ei toimu. Nii vähemalt tundub. Virumaa Teataja võttis kätte ja vaatas, kas siis tõesti linnas elu ei ole. Tuli välja,  et on – unise pealispinna all toimetavad tublid inimesed, kes üheskoos  moodustavad kõigile armsaks saanud kodulinna näo.

07:11  Aqva spaa vastas rohis tänavakivivahesid pensionär Laine, kes on eluaeg harjunud vara tõusma. Laine avab hommikuti ka ukse postiljonile, kes pidavat tulema umbes kuue paiku. Rohimise eest Laine palka ei saa, tema silma lihtsalt riivasid kivide vahelt välja kasvavad koledad rohututid, ning et pikka aega keegi sellega ei tegelenud, otsustas ta asja ise käsile võtta.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles