Mihkel Tikerpalu ei luba elul liiga mugavaks minna

Helen Laansoo-Hämarik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Tikerpalu teeb kaasa ka Vana Baskini Teatri tükis “Õnnenumbrid” ja on andnud hääle populaarsele multikale “Hirmus Henry”.
Mihkel Tikerpalu teeb kaasa ka Vana Baskini Teatri tükis “Õnnenumbrid” ja on andnud hääle populaarsele multikale “Hirmus Henry”. Foto: Helen Laansoo-Hämarik

Kui siinkirjutaja õppis Loksa keskkoolis, käis temaga ühes klassis Lahemaalt Viinistu rannakülast pärit poiss, kes oli sõna otseses mõttes mihkel iga asja peale. Mihkel Tikerpalul (28) olid ühtviisi head tulemused nii ajaloos kui keemias, nii kehalises kui vene keeles. Kuldmedaliga lõpetamise järel olid talle valla kõik uksed. Tema otsustas sisse astuda lavakunstikateedri omast.

Kas peale keskkooli lõpetamist kaalusid lisaks lavakale ka muid variante?

Mul oli tegelikult palju kindlam variant, tahtsin minna õppima Tartusse ajalugu. Sain sinna ka sisse. Lavakas tuli üsna juhuslikult: sõbranna ütles, et kuule, sa peaksid näitlemist proovima. Vastasin, et ah, mis nüüd mina, mis näitleja. Aga sealt hakkas mõte idanema. Eelvoorudes läks üllatavalt hästi. Kogu aeg rõhutasin, et olen Viinistult, mitmed lavakainimesed ju ka Viinistuga seotud, siin etendustes osalenud – Toompere jun, Malmsten ... Hiljem mõtlesin, et äkki Toompere tahtis minuga lihtsalt Viinistule sauna tulla, sellepärast võttis mind enda kursusele. (Naerab.)

Edasi loe SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles