Seakatk jõudis Lääne-Virumaale

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Veterinaar- ja toiduamet kinnitas teisipäeval sigade Aafrika katku diagnoosi ühes Lääne-Virumaal Rakke vallas asuvas kolme seaga majapidamises.

Lääne-Virumaa Veterinaarkeskuse juhataja Jüri Gustavson kinnitas Virumaa Teatajale, et info seakatkust Rakke seafarmis vastab tõele.

Gustavson sõnul on Lääne-Virumaal 85 seafarmi.

Eelmisel nädalal leidis VTA seakatku veel ühest Valgamaa majapidamisest. Neljapäeval teatas veterinaar- ja toiduamet (VTA), et avastas rutiinse kontrolli käigus sigade Aafrika katku Tartumaal Puhja vallas asuvas farmis, hukatakse ligi 1200 siga, samuti leiti taud Järvamaal mahefarmist, kus kokku oli 385 siga.

Eelmisel nädalal leiti Viljandimaal Viljandi vallas Ridaküla külas asuvast seafarmist ning samas maakonnas Kolga-Jaani vallas Leie külas asuvast seafarmist SAK, hävitamisele läks üle 500 sea, lisaks on seakatk diagnoositud Valgamaal ühes ühe seaga farmis.

Inimestele sigade Aafrika katk ohtu ei kujuta, kuid võib põhjustada ulatuslikku majanduslikku kahju seakasvatussektorile. Iga loomapidaja peab järgima kehtestatud bioturvalisuse meetmeid, et oma loomi taudi eest kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles