Kolm päeva melu: Käsmu on folgiootel

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile metsa all mustikaid korjanud Elis ootab folgi ajaks külla sõpru ja tuttavaid.
Eile metsa all mustikaid korjanud Elis ootab folgi ajaks külla sõpru ja tuttavaid. Foto: Marianne Loorents

Reedel täituvad maalilise Käsmu kapteniküla kitsukesed teed üht Virumaa suurimat suveüritust nautima saabunud külalistega. Sel aastal tuleb Viru Folk juba kaheksandat korda, kuid kohalikke ei paista festivalimelu tüütavat: nemad juba teavad, kuidas olla ja elada.

Külalistemaja Rannamännid pidajad Eino ja Endla ei jõua festivali ja mõnusat melu ära oodata. “See on ju teada, et augustikuu alguses folk toimub, ja meie arvestame sellega,” ütles naerusuine mees. “Meil on mõlemad majad juba kaheksandat aastat järjest korraldajate poolt broneeritud,” lisas Endla rõõmsalt. Nii on see igal aastal olnud ja on ka edaspidi, olid nad optimistlikud.

Mitmed kohalikud on ürituse ajaks sisse seadnud välikohvikud, kus nad oma tehtud head ja paremat pakuvad. Folkijate seas omaseks saanud pakkudest toolid ja lauad Seedri õues näisid juba esimesi külalisi ootavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles