Talupidaja: “Meil on tõsine hirm”

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laekvere vallas Paasvere külas seakasvatusega tegelev Mäidu Maurus ütles, et loomulikult on ta katkujuhtumist teadlik. “See on väga tõsine asi, et Aafrika seakatk juba Lääne-Virumaale on jõudnud,” lausus Maurus. Tema farmis on sigu alla kolmesaja.

Taluperemees selgitas, et kõik tööd tehakse ära oma perega ning seakasvatus on põhituluallikas nii neile naisega kui poja perele, lisaks tegeletakse viljakasvatusega. “Kui farm tuleks katku tõttu sulgeda, oleks raske uut tegevusala leida, oleme küll lihaveiste pidamist kaalunud, aga see nõuaks põhjalikku ümber orienteerumist,” kõneles Mäidu Maurus.

Ta rääkis, et on täitnud siiani kõiki kehtestatud eeskirju: suletud on farmi sissepääsud, paigaldatud de­so­ma­tid, koostatud bioohutuskava. Kohal käis ka veterinaar- ja toiduameti kontroll, kes hindas tegevuse piisavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles