Ametnike hoolimatuse tõttu Aafrika seakatku koldesse

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene taudikolle Lääne-Virumaal.
Esimene taudikolle Lääne-Virumaal. Foto: Agnes Aus

Lääne-Virumaale on jõudnud sigade Aafrika katk – veidi aega pärast selle uudise kuulmist oli toimetuse auto juba teel Kamariku küla poole, kust ohtlik haigus leiti. GPS otsis temale omaselt kõige otsema tee ja nii tuli väikese autoga läbida võsa vahel umbes poolteist kilomeetrit kuumaastikku.

“Oh sa kurat,” ütles esimeses majapidamises muru niitnud mees, kui sai teada, et seakatk on nende külla jõudnud. Seapidaja selekteerimisega polnud tal raskusi, sest läheduses vaid kaks maja oligi.

Osutatud taluni jõudnud, hakkas kohe silma hoovi sissesõidu ees olev silt “Läbikäigu keeld!”. Küsisin õues olnud naiselt, ega ta koer ohtlik ole. Seepeale viis naine koera tuppa. Küllap pidas mind mingiks ametnikuks. Kuulnud, et olen reporter, muutus naise nägu tõsiseks. Küsimustele vastates väitis ta, et temal sigu ei ole ja ta ka ei tea, kes ümberkaudsetest sigu kasvatab, ja sildi kohta sõnas, et kõigil olla sellised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles