Väntorelifestival tõi linna omapärased pillid

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervituskontserdil astusid üles mitmed organistid, kes end muusikariistale vastavalt ka üles olid löönud - see on osa lõbust.
Tervituskontserdil astusid üles mitmed organistid, kes end muusikariistale vastavalt ka üles olid löönud - see on osa lõbust. Foto: Agnes Aus

Teisipäeva keskpäeval anti stardipauk rahvusvahelisele väntorelifestivalile FinEst 2015. Soomet ja Eestit ühendaval festivalil astuvad rahva ette 35 organisti ligi kümnest riigist, kes lisaks uhketele pillidele tõid Maarjamaa rahvale näha papagoisid ja kaisukarusid.

Alguse sai siiski festivali Eesti programm, tegelikult alustasid organistid juba 31. juulil Soomes Hämeenlinnas. Teisipäeval saabusid nad aga Eestisse, et ka siinsele rahvale seda toredat eksklusiivset pilli näidata.

Südapäeval kogunes keskväljakule kaksteist uhkeis kirevais rõivais väntorelimängijat. Rõõmsameelsed esinejad, kel kaasa võetud ka papagoid, mänguasjad ja muud vigurid, ei häbenenud publikut lõbusate meloodiate saatel tantsima paluda ega oma tehtud muusikale kaasa laulda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles