Tehnika vedas alt: kraana murdus ja tornikiiver prantsatas vastu maad

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisa tornikiivri mahatõstmisel läks kõik nii, nagu ei plaanitud. Esmalt saadi kiiver liikuma, kuid kraana ei pidanud raskusele vastu, murdus pooleks ja kiiver kukkus mürinal maha.
Mõisa tornikiivri mahatõstmisel läks kõik nii, nagu ei plaanitud. Esmalt saadi kiiver liikuma, kuid kraana ei pidanud raskusele vastu, murdus pooleks ja kiiver kukkus mürinal maha. Foto: Marianne Loorents, montaaž

Plaani järgi pidi eile Neeruti mõisas kena päev olema. Kavas oli pidulikus õhkkonnas tõsta alla häärberi tornikiiver ja süüa kooki. Saatus tahtis aga teisiti. Esmalt prantsatas mürtsuga alla suur kallis droon, ning nagu sellest veel vähe oleks, murdus kraana tornikiivri tõstmisel pooleks ja viimane lendas mürinal vastu maad.

Mõisa omanikud Ander ja Hannah Ild soovisid tornikiivri alla tõsta selleks, et viia see Tallinnasse ümber ehitada. Seda tehakse tornikiivriga ka pärast allakukkumist, aga nii suurteks tehnilisteks viperusteks Ildid siiski valmis polnud.

Hommik algas juba kehvasti kohale kutsutud droonimeeste jaoks, kes ettevalmistustööde ajal proovilendu tegid. Ühtäkki kaotas droon juhitavuse ja hakkas puude kohal laperdama. Peale mõningast veiderdamist ei kuulanud see enam üldse sõna ning lendas vana lehise otsa ja prantsatas kruusateele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles