ERNA matk on stardiootel

Merly Raudla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrollpunkt. Foto on illustratiivne.
Kontrollpunkt. Foto on illustratiivne. Foto: TEET SUUR/VIRUMAA TEATAJA

Täna saab alguse juba 16.  skautide poolt korraldatud ERNA matk, kuhu on  registreerunud 23 võistkonda kokku 110 osalejaga.

Pikema ja raskema Hauka raja start antakse Lehtses reede õhtul.

Lühema, Tümleri raja start laupäeva varahommikul.

Lõpetamine ja autasustamine toimub pühapäeval Kautla memoriaali pargis.

ERNA matka korraldusmeeskonnajuht Mihkel Tammaru sõnul ootavad võistlejaid ees rasked ja põnevad katsumused, millega saab kõik oma meeled proovile panna.

Matkaradade nimetused on tuletatud ajaloolise Erna retke luuregruppide nimedest  – Hauka (Erna retkel Haukka) ja Tümleri (Erna retkel Tümmleri). Haukka oli 1943. aastal Soome poolt loodud raadioluuregrupp, mis saadeti Saksa okupatsiooni all olevasse Eestisse. Haukka tähendab soome keeles “kull” ja kuna skautidel on komme panna oma salkadele samuti looma-linnunimesid, siis sellest tulenevalt ootab ka ERNA matkal ees eestipäraselt Hauka rada.

Tammaru sõnul on ERNA matk võimalus ennast proovile panna ja nautida üheskoos seiklusi augistikuu öös. Tegevusi tuleb maal, õhus ja vees, proovile pannakse võistlejate teadmised, osavus, nutikus ja vastupidavus. Matka raskemal osal tuleb vältida vaenulikke varitsusi ja patrulle. Üheks põnevaimaks väljakutseks saab ilmselt „pantvangi vabastamise“ situatsioonülesanne. Lisaks füüsisele pannakse proovile ka võistlejate psühholoogiline vastupidavus. Matka kogupikkuseks kujuneb vähemalt 50 km ja paljuski sõltub lõplik kilomeetrite arv matkaliste valikutest, kuidas oma matkarada seatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles