Pea 50 noort vallatlevad saksofonihelidega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksofonistide suvekoolis käib muusika ja lõbu käsikäes.
Saksofonistide suvekoolis käib muusika ja lõbu käsikäes. Foto: Tairo Lutter

Kogu järgmise nädala musitseerivad pea poolsada poissi ja tüdrukut, kes on kokku tulnud üle Eesti, Kunda linna klubis, kus nad osalevad XIV saksofonistide suvekoolis.

Noorus, muusika ja armastus saksofonimängu vastu on see, mis neid kokku toob ja millest sünnib koosolemise rõõm. Suvekooliõpilaste esitatavat muusikat saavad kuulata ka kõik huvilised. Nimelt on traditsiooniks saanud, et suvekooli õppurid jagavad oma loomepagasit ka vaatajate-kuulajatega. “Anname viis kontserti: 13. augustil Viimsis, 14. augustil Vainupea kirikus, 15. augustil Rakvere Rahvaaias ja Karepa rahvamajas, lõppkontsert on pühapäeval, 16. augustil Kunda linna klubis,” rääkis suvekooli projektijuht Maiu Küngas.

Need, kellel pole mahti kontserti istudes kuulata, võivad loota, et mängijad tulevad ise nende juurde. Nimelt on seltskonnal plaanis ka üllatus­esinemised ja laupäeva õhtul ergutavad nad pillimänguga Rakvere ööjooksjaid. Nii suurel kuulajaskonnal on muusikamaitse eriilmeline ja seetõttu ongi andekad noored valmis esitama muusikat klassikast popini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles