Kõrvadega nägijad panid Sõmeru inimesed ahhetama

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-nahkhiir.
Põhja-nahkhiir. Foto: Matti Masing

Kui keegi oleks kolmapäeva hilisõhtul Sõmeru tiigi juurde sattunud, oleks talle avanenud veider vaatepilt: kümmekond inimest seisis kobaras kaldal ja uuris pingsalt midagi, mida ööpimeduses esialgu ei paistnud. “Vaadake, seal! Kas nägite?” kostis hüüatus, millele järgnesid ahhetused.

Just sel hetkel lendasid üle Sõmeru tiigi mitu nahkhiirt, kes üksteist taga ajasid ning veepinnalt isukalt putukaid püüdsid. Hüüdja oli Matti Masing, üks Eesti tuntumaid nahkhiireuurijaid. Tema ümber seisvad inimesed olid aga huvilised, kes mõni tund varem tunnustatud eksperdi loengut kuulama kogunesid.

Masing ise ei olnud varem Sõmerut külastanud. “See on meie kõigi jaoks avastuste öö,” lausus mees ettekande ajal salapäraselt. Küll aga on teadlane teinud uurimistööd Rakveres, kus ta avastas neli nahkhiireliiki. Näiteks võib tarvalinnast leida põhja-nahkhiire, keda elab Masingu väitel Rakveres hinnanguliselt 100 isendit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles