Rahulolevad ja rõõmsad lapsed on elutöö

Katrin Uuspõld
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külvi ja Toomase selja taga koduterrassil seisavad (vasakult) tütar Liisa oma poeg Rasmusega, noorim poeg Toomas Joosua,  poeg Joosep, Toomase ema, tütar Maarja, Liisa tütar Ester, nooremad tütred Rutt ja Helga-Mai. Kolm vanemat poega ja vanim tütar olid pildi tegemise ajal mööda Eestit laiali.
Külvi ja Toomase selja taga koduterrassil seisavad (vasakult) tütar Liisa oma poeg Rasmusega, noorim poeg Toomas Joosua, poeg Joosep, Toomase ema, tütar Maarja, Liisa tütar Ester, nooremad tütred Rutt ja Helga-Mai. Kolm vanemat poega ja vanim tütar olid pildi tegemise ajal mööda Eestit laiali. Foto: Kasper Mäe

Elus loeb eeskuju. Ei Külvi ega Toomas Kivisilla lapsepõlvekodus näägelnud ema-isa omavahel kunagi. Täna ütlevad Külvi ja Toomase viis tütart ja viis poega, et nad ei ole oma vanemaid eales kuulnud tülitsemas – kõik lihtsalt räägitakse selgeks nii omavahel kui lastega.

Selline sissejuhatus võib kõlada kui peatükk mõnest suhtlusõpikust, kuid Kivisillad tõepoolest elavadki nii. Tänavu lastekaitsepäeval tunnustasid õiguskantsler Ülle Madise ja sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna perekond Kivisilda aasta perena, kes on tuntud oma suuruse ja üksmeele poolest.

“Jajah, oleme siin kõik lausa inglid,” ütleb naerdes Kivisildade neljas laps Liisa, keda peetakse pere parimaks saladustehoidjaks. Tegelikult võib nende majas kõvemat häält ikka ka kuulda. Ja mitte ainult siis, kui ema esimesel korrusel köögist oma valju pedagoogihäält tõstes hüüab: “Sööööööma!”, nii et see ka teisele korrusele arvuti taga kõrvaklappe peas hoidvate laste kõrvu ulatub. (Kui kõik-see-mees kohe alla ei jõua, siis liigutatakse internetijuhet. Toimib kiiresti. Või siis lippab ema figuuri hoidmiseks, nagu ta ise märgib, trepist üles ja kergitab kõrvaklappe.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles