Häirekeskuses töödeldakse põnevaid andmeid

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles suures saalis Jõhvi päästjate ja politseinike ühismajas võetakse vastu hädaabinumbril 112 tehtud kõnesid, töödeldakse saadud infot ja saadetakse välja vajalik abi.
Selles suures saalis Jõhvi päästjate ja politseinike ühismajas võetakse vastu hädaabinumbril 112 tehtud kõnesid, töödeldakse saadud infot ja saadetakse välja vajalik abi. Foto: Agnes Aus

Meediakanalitesse jõudnuna pakuvad need andmed paljudele huvi, kuid on sageli seotud kurbade, pahatihti traagiliste juhtumitega.

Häirekeskuse ida keskus asub Jõhvis, politseinike ja päästjatega ühe katuse all. Keskuse juhataja Jaan Varter selgitas, et kuna häirekeskus osutab elutähtsat teenust, on keskuses rakendatud täiendavaid turvameetmeid. Näiteks on kasutuses turvalüüsid. Turvalüüs on kahe ukse vaheline tühi ruum, nagu majas esik. Aga turvalüüsi üks uks ei avane enne, kui teine on sulgunud.

Häirekeskuses tegeldakse peamiselt politseid, päästjaid ja kiirabi puudutavate sündmustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles