Soomlased loobusid Rakveresse investeerimast

Aarne Mäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeelmisel aastal avati uus linnuliha tootmisüksus Tabasalus, kus valmistatakse linnulihatooteid kogu Balti regioonile.
Üleeelmisel aastal avati uus linnuliha tootmisüksus Tabasalus, kus valmistatakse linnulihatooteid kogu Balti regioonile. Foto: Andres Haabu

Rakvere lihakombinaadi ja Talleggi soomlastele kuuluv emafirma HKScan otsustas Lääne-Soomesse rajada uue broileritööstuse ning Rakverre mõeldud valmistoodete tehasest, millest veel läinud sügisel juttu oli, loobuti.

Soome YLE uudised teatasid läinud nädalal, et HKScani juhatus otsustas ehitada täiesti uue linnulihatootmisüksuse Soome lääneossa. Kavandatav üksus keskenduks broileritootmisele ja asendaks HKScani praegust tehast Euras, mis jätkaks tööd, kuni võetakse kasutusele uus reoveepuhasti. Euras ongi osutunud ületamatuks keskkonnaprobleemid, ometi on Eura vald üks neljast uue investeeringu sihtkoha kandidaadist. Praegustele töötajatele ilmselt sobib ka Rauma ja Säkylä, mis on Eura naaberomavalitsused, neljas alternatiiv Forssa näol on juba oluliselt kaugemal.

Kui see projekt käivitub nagu planeeritud 2017. aasta lõpuks, oleks see suurim investeering HKScani lähiajaloos ja selle väärtus oleks umbes 80 miljonit eurot. Investeeringud hõlmavad ligikaudu 25 000 ruutmeetrit tehasehooneid, taristut, masinaid ja seadmeid, samuti süsteemidega seotud hankeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles