Kiri: Mida võidab Käsmu küla folgist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk.
Viru Folk. Foto: Agnes Aus

Kirjutan eelmisel nädalal toimunud festivali Viru Folk teemadel. Seoses festivaliga tekkis hulk küsimusi, millele ehk ka lehelugejad ootaksid vastuseid nii korraldajalt kui Vihula vallalt.

Nimelt on juba mitmeid aastaid paljusid huvitanud küsimus, kas kohalik kogukond saab toimuvast üritusest mingit rahalist kasu. À la kas korraldaja toetab teenitud tulust külaseltsi, kes hoiab korras külas asuvaid rajatisi (muul, rannad, kogukonna kohtumise kohad), panustab raha tulevastesse arenguprojektidesse jne? Kui üritus, mis halvab kolmeks päevaks terve küla tavapärase elurütmi, teenib ainult ettevõtja huve, siis on see vale. Ettevõtja peab andma teenitud tulust midagi ka kogukonnale tagasi.

Väide, et kohalikud ettevõtted saavad tööd, on küll tõsi, aga käputäie majutusettevõtete kahe päeva käive ei ole nii suur, et selle tõttu peaks kannatama teised külaelanikud. Näiteks ei olnud sel nädalavahetusel võimalik küla territooriumile sisenedagi ilma tasu maksmata. Selleks et külalistega minna Kuradisaart uudistama ja kive õnnekivihunnikusse viima, tuli maksta korraldajale läbipääsutasu. Millise seadusega selline tegutsemine kooskõlas on?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles