Vihula vald peab tasulist folgiala ebaseaduslikuks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka tänavamuusikute kuulamiseks pidi lunastama pääsme festivalialale.
Ka tänavamuusikute kuulamiseks pidi lunastama pääsme festivalialale. Foto: Marianne Loorents

Mitmes inimeses tekitas hämmeldust tõik, et Viru Folgi korraldajad nõudsid läinud nädalal kolmel päeval toimunud festivali ajal Käsmu külla sisenemise eest viis eurot. Kohalik omavalitsus peab seda seaduse rikkumiseks.

Vihula vallavalitsusest öeldi, et kaks päeva enne Viru Folgi algust sai vallavalitsus korraldajalt taotluse tasulise festivaliala loomiseks. “Meie kirjalik vastus korraldajale oli, et valla teed ja tänavad on avalik ruum, kus igaühel on õigus vabalt liikuda ning Vihula vallavalitsusel puudub seaduslik alus tänavate sulgemiseks tasu saamise eesmärgil, millest tulenevalt on tasulise festivaliala loomine ebaseaduslik,” kirjutati vallavalitsusest.

Vihula vallavanem Annes Naan lisas, et nemad avalikke tänavaid maksustada ei lubanud, aga kuna korraldaja muutis kogu folgiala siiski tasuliseks, siis järgmisel aastal võetakse seda avaliku ürituse luba väljastades arvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles