Kaemus: CD Kõrsikud “Viies”

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrsikud “Viies”
Kõrsikud “Viies” Foto: Internet

Jätkuvalt populaarsete Kõrsikute värskeim ehk viies plaat (ise pole kokku lugenud, aga plaadi pealkiri viitab sellele üheselt) on kindlasti maiuspala sedasorti muusika austajatele ja Kõrsikute sõpradele, keda jätkub nii noorte kui ka vanainimeste seas.

Samas pole kindel, kas seda albumit saadab samasugune edu nagu kahe aasta eest ilmunud plaati “Sinu südames”, mis jõudis edetabelitesse ja osutus ääretult populaarseks, tuues laineharjal olnud kollektiivile au ja auhindu. Mäletame sealt ju selliseid šlaagreid nagu “Viimases jaamas” ja “Suuda öelda ei”, mis Eesti Laulul publiku lemmikuks tõusis.

Värske plaadi peal jätkub suurte meeste meloodilist lüürikat ja lüürilist meloodiat rohkem kui pooleks tunniks. Olgu nimetatud laule pealkirjaga “Tule ja jää” (Andrus Albrecht/Jaan Pehk), “Tähetolm” (Andrus Albrecht/Üllar Saaremäe) või “Karussell” (Joni Mitchell/Katrin Pärn). Ja nagu muusikatervikutega ikka – aga seda üks CD ju ometi on –, hakkavad osa palasid ja nüansse kõnetama ja kõlama alles korduval kuulamisel. Nõnda on see ka Kõrsikute “Viienda” puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles