Üks kass võib muuta kogu elu

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Mariliis Martõnova lemmik Snoopi on isepäine ja aldis pahandusi tegema, ei kujuta naine ette, et võiks kunagi looma tänavale heita.
Kuigi Mariliis Martõnova lemmik Snoopi on isepäine ja aldis pahandusi tegema, ei kujuta naine ette, et võiks kunagi looma tänavale heita. Foto: Marianne Loorents

Ühel külmal novembripäeval pea kolm aastat tagasi kutsusid Mariliis Martõnova naabrid ta koos elukaaslasega endile appi – Vinnis on pesakond tänavakasse, kes vajavad päästmist. See päev muutis noore naise elu märkimisväärselt.

Kassipere elas Vinni lasteaia juures kivimüüri all, ilmad olid väga külmad ja pojad poleks talve üle elanud. Väikese kambaga mindi neid päästma, kuid see polnud niisama lihtne, et sõidad kohale ja paned loomad autosse. Lasteaia lähistel oodati tunde, enne kui kõige julgem poeg välja tuli. See oli aga võimalus appitõtanute jaoks, kes pisikese kollase-valgekirju kiisupoja kätte said.

Mariliis viis looma mõneks päevaks koju enda juurde, aga ei suutnudki siis temast enam loobuda. “See oli ilmselt saatuse mäng, et ainult tema kätte saime. Kui me oleks see päev näiteks kaks poega kätte saanud, poleks ilmselt kumbki minu juurde jäänud,” jutustab Mariliis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles