Ristlusturist: Eesti on puhas ja ilus maa

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahuripauk oli nii vali, et pani ka ristlusturistid kõrvu kinni katma.
Kahuripauk oli nii vali, et pani ka ristlusturistid kõrvu kinni katma. Foto: Teele Üprus

Kui neljapäeva keskpäeval Rakvere linnuses eesti keeles hõigati, et enne kahuripauku tasub kõrvad kinni panna, ei reageerinud eriti keegi. Kui teadet korrati inglise keeles, surus enamik külalisi käed kõrvadele.

Nimelt külastas linnust kaks ristlusturistide gruppi. Nende giid Kai rääkis, et turistide päevakava on väga tihe. Hommikul jõutakse Tallinnasse, sealt sõidetakse bussiga Rakverre, seejärel ollakse tund kuni poolteist linnuses ja minnakse tagasi Tallinna vanalinnaga tutvuma. “Poole viieks viime nad sadamasse ja laev väljub juba kell viis,” ütles giid.

Portlandis elav ameeriklanna Myrla rääkis, et see lühike aeg, mis ta on Eestis olnud, on jätnud talle sügava mulje. Ta valis Rakvere linnuse külastuse seetõttu, et saada teadmisi eesti ajaloo kohta. Tema laevareis kestab 12 päeva, kuid sellest paar päeva veetis naine Kopenhaagenis sõpru külastades.

Ekskursioonil saavad külastajad ka pitsi viina ning viis inimest palutakse lauda, et mekkida ja eristada pimetestil viina, viskit, brändit ja likööri. Ristlusturistid, kelle hulgas on ameeriklasi, kanadalasi, hiinlasi, venelasi ja hulgaliselt teiste rahvuste esindajaid, tundsid napse üsna hästi. Kõveraid nägusidki ei paistnud.

Linda Kanadast Vancouverist on laevareisil perega, Eestis meeldis talle seni nähtu põhjal ilus ja puhas loodus. Kuigi Kanadaski on kaunis loodus ja metsi palju, ütles Linda, et seal on mägine, kuid Eesti on tasane ja seetõttu hoopis erilisem.

John ja Holly on reisil kahe pojaga. “See on hea võimalus Põhjamaade riike näha,” ütles John. Nad on ameeriklased, kuid praegu elavad Itaalias. “Eesti on imeline riik! Siin on ilus, puhas, õhk on puhas ja inimesed sõbralikud,” loetles Holly. Nende pojad elasid aga keskaega hoogsalt sisse ning pidasid parasjagu mõõgavõitlust.

Perekond alustas oma reisi Kopenhaagenist ning laevareisi jooksul külastavad nad Peterburi, Helsingit ja Stockholmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles