Maksud alanevad, elu paraneb

Valdo Randpere
, riigikogu liige, Reformierakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere.
Valdo Randpere. Foto: Küllike Rooväli

Riigikogu valimistest on möödas vähem kui pool aastat. Suurim hulk valimas käinuid toetas reformierakonna lubadusi, et meie juhtimisel tööjõumaksud alanevad, lastega peresid toetatakse senisest enam ning Eesti on kindlalt kaitstud. Need põhimõtted jõudsid ka koalitsioonileppesse ja juba jaanipäeva eel võttis riigikogu vastu paketi seadusi, mis lubatu põlistab.

Sotsiaalmaks väheneb ühe protsendi võrra ning tulumaksuvaba miinimum tõuseb 205 eurole. Mõlemad sammud võiks olla kiiremad, kuid valitsus on lähtunud riigieelarve võimalustest. Tööjõumaksude langetamise vajalikkust on peale rahvusvaheliste organisatsioonide toetanud nii kaubandus-tööstuskoda kui tööandjate keskliit.

Lisaks suureneb pensionäride täiendav tulumaksuvaba määr, et keskmine vanaduspension oleks maksuvaba ka tulevikus. Pensionid aga kasvavad igal aastal vastavalt majanduskasvule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles