Tamsalu koolitüdruk eitas rasedust kuni nurisünnituseni

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Tamsalu gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja pani juba kooli alguses tähele, et üks muidu nääpsuke 18aastane õpilane Mare(nimi muudetud) on ilmselt lapseootel.

Piiga aga rasedust eitas ja vaatamata õpetaja keelule soovis kehalise kasvatuse tundides kaasa teha.

Korduvatele küsimustele ümaravõitu väljanägemisest vastas Mare, et sööb palju.

Tamsalu gümnaasiumi õppealajuhataja Aime Tops rääkis, et esmaspäeval ütlesid õpilased klassijuhatajale, et Marel hakkas paha ja ta läks koju. Klassijuhataja helistas tüdrukule, kuid sai nagu paljudel eelnevatelgi kordadel vastuseks, et pole viga midagi. Seejärel võttis klassijuhataja ühendust tüdruku emaga, kes koju asja uurima läks.

Peagi aga ilmusid ema ja tütar kooli tagasi. Topsi andmetel märkasid kolleegid, et Mare oli vahepeal kõhnemaks jäänud. Et tal oli silmnähtavalt paha olla, kutsus kooli psühholoog kiirabi. Mare kinnitas veel enne kiirabiautosse minemist, et ta pole rase.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles, et juhtunu kohta on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb lapse tapmist. Luuk selgitas, et Tamsalu elumaja korterist leiti surnud vastsündinu, kelle surma põhjused võisid esialgsel vaatlusel olla vägivaldsed.


Vastsündinu surnukeha saadeti ekspertiisi, mis peab selgitama surma täpse põhjuse. Luugi sõnul pole kuriteokahtlustust hetkel kellelegi esitatud.

Viru ringkonnaprokuratuuri Rakvere osakonna vanemprokurör Sirje Merilo rääkis, et politsei sai infot koolitüdrukust, kes võis-olla rase ja kelle kiirabi haiglasse viis. Meedikute hinnangul oli küllalt kaugele arenenud rasedus katkenud. See andis korrakaitsjatele alust oletada, et kuskil peab olema laps või loode.


Politsei leidiski Mare elukohas kapi sahtlist vastsündinu laiba.


Vanemprokurör hoidus pedagooge või vallaametnikke juhtunus süüdistamast, sest tegemist on täiskasvanud inimesega. “Alaealise puhul oleks lugu õigema lahenduse leidnud,” sõnas Merilo. “Uurimise üks eesmärk ongi välja selgitada, kuidas üldse selline asi juhtuda võis,” lisas ta.


Mare ei olnud end rasedana arvele võtnud. Merilo sõnul ei osanud keegi selle peale tulla, et nii võidaks käituda.


Vanemprokurör ei uskunud, et probleemid võisid alguse saada majandussurutisest tingitud olukorraga. “Ennast arvele võtmine ei maksa ju midagi,” ütles ta.


Tamsalu gümnaasiumi õppealajuhataja Aime Tops sõnas, et kooli psühholoog on käinud Maret haiglas vaatamas. Samuti on juhtunust vesteldud Mare ärevuses klassikaaslastega.

Tamsalu valla lastekaitsespetsialist Kaili Kangur ütles, et kool pole omavalitsust juhtunust teavitanud ja temal selle kohta info puudub.

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg ütles, et ei soovi koolitüdrukuga seonduvat kommenteerida, sest pole sellega tegelenud. “Ei ole asja uurinud ega uuri ka,” sõnas Uudeberg ja lisas, et asjaga tegelevad vastavad instantsid.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles