Siret Kotka: „Seakasvatajatele jääb vägisi mulje, nagu VTA, ei tahakski katku levikule piiri panna"

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu maaelukomisjon kogunes erakorraliselt arutama sigade Aafrika katkuga seonduvat, suure kriitika alla sattusid maaeluminister Urmas Kruuse ja veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. Foto on illustratiivne.
Riigikogu maaelukomisjon kogunes erakorraliselt arutama sigade Aafrika katkuga seonduvat, suure kriitika alla sattusid maaeluminister Urmas Kruuse ja veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikogu maaelukomisjon kogunes erakorraliselt arutama sigade Aafrika katkuga seonduvat, suure kriitika alla sattusid maaeluminister Urmas Kruuse ja veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel. 

Lääne-Virumaalt riigikokku valitud maaelukomisjoni liige Siret Kotka (Keskerakond) ütles, et veterinaar- ja toiduamet (VTA) seakatku leviku ennetamisega Eestis liiga hilja.

„Seakasvatajatele jääb vägisi mulje, nagu VTA, ei tahakski katku levikule piiri panna, vastasel juhul oleks teistest riikidest õppust võetud,“ ütles Kotka, lisades, et kaarti vaadates on näha, et Poolas, Lätis ja Leedus on aafrika sigade katk juba varem, kuid seal saadi asi kontrolli alla, meil mitte.

„Kui Lätis on katku tõttu aasta jooksul hukatud umbes 600 kodusiga, siis Eestis on kuu aja jooksul see number 16 000,“ lisas ta.

Samuti maaelukomisjoni kuuluv Einar Vallbaum (IRL) põrutas, et sellises olukorras tuleks asju ajada palju kiiremini ja otsustada kindlamalt.

„Pärtel vaatas vastates kogu aeg ministrile otsa, on näha, et ta ei tunne end selles rollis kindlana ja on ebavlev,“ ütles Vallbaum.

Kohtumisel osalenud keskkonnaminister Marko Pomerants ütles, et kellegi tagasiastumine seakatku levikut ei lõpeta ja torisemine ei aita.

Loe pikemalt homsest Virumaa Teatajast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles