Veterinaarameti peadirektor langes tugeva kriitika alla

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi

Riigikogu maaelukomisjon kogunes esmaspäeval erakorraliselt arutama sigade Aafrika katkuga seonduvat, suure kriitika alla sattusid maaeluminister Urmas Kruuse ning veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel.

Lääne-Virumaalt riigikokku valitud maaelukomisjoni liige Siret Kotka (keskerakond) ütles, et veterinaar- ja toiduamet (VTA) alustas seakatku leviku ennetamisega Eestis liiga hilja.

“Seakasvatajatele jääb vägisi mulje, nagu VTA ei tahakski katku levikule piiri panna, vastasel juhul oleks teistest riikidest õppust võetud,” sõnas Kotka, lisades, et kaarti vaadates on näha, et Poolas, Lätis ja Leedus oli sigade Aafrika katk juba varem, kuid seal saadi asi kontrolli alla, meil mitte. “Kui Lätis on katku tõttu hukatud aasta jooksul umbes 600 kodusiga, siis Eestis on kuu aja jooksul see arv 16 000,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles