Teenekas Simuna tuletõrje edendaja sai omanimelise pingi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval peeti Simunas meeleolukat perepäeva, kus olid esindatud ka vabatahtlikud päästjad, kes näitasid Kaido Höövelsonilt kasutada saadud päästeautot, millel kirjas ka omaniku maadlejanimi Baruto.
Pühapäeval peeti Simunas meeleolukat perepäeva, kus olid esindatud ka vabatahtlikud päästjad, kes näitasid Kaido Höövelsonilt kasutada saadud päästeautot, millel kirjas ka omaniku maadlejanimi Baruto. Foto: Eva Klaas

Laupäeval tähistati Simunas 110 aasta möödumist kohaliku tuletõrjeüksuse loomisest ja Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Seltsi viiendat sünnipäeva.

Ürituse pidulikema osana avati päästekomando hoone ees nimeline pink Heldor Aarlale (23.05.1923 – 18.10.2011), kes oli eluaegne tuletõrjuja, samuti Simuna kandi elu edendaja ning isamaaliste aadetega mees.

1994. aastal avati Simunas tuletõrjedepoo uus hoone. Hoone valmimisel oli toona juba eakal tuletõrjekomando ülemal Heldor Aarlal suur osa. 1998. aastal tunnustati teda kui Simuna tuletõrjekomando pealikut päästeteenistuse kõrge autasuga – hõberistiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles