Toomas Väinaste: “Maaeluminister tuleb välja vahetada”

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vinni vallavanem Toomas Väinaste meenutas, et nõukaajal suu- ja sõrataudi puhul blokeeriti taudikolded kapitaalselt, kaasates miilitsat ja sõjaväge.
Vinni vallavanem Toomas Väinaste meenutas, et nõukaajal suu- ja sõrataudi puhul blokeeriti taudikolded kapitaalselt, kaasates miilitsat ja sõjaväge. Foto: Meelis Meilbaum

Vinni vallavanem Toomas Väinaste meenutas, et nõukaajal suu- ja sõrataudi puhul blokeeriti taudikolded kapitaalselt, kaasates miilitsat ja sõjaväge.

Millal saite aru, et Eestisse jõudnud sigade Aafrika katk võtab kriisi mõõtmed?

Olen olnud esimese poole elust põllumees ja suurem osa ajast tootmisega tegelenud. Sain aru, kui seakatku kumu tuli. Suhtlen kogu aeg ettevõtjatega. Indrek Klammer (Vinni vallavalitsuse liige – toim.) on meil suurettevõtja ja Urmas Laht on mu kursusekaaslane.

Kui ettevõtjad tegid kirja vabariigi valitsusele, et metsloomade asi lahendataks ära, ja teisena lahendataks importliha puudutav. Tänaseni ei ole kahjuks kumbagi lahendatud.

Kodusigadeni polnud siis veel katk jõudnud.

Ei olnud.

Kui katk kolmandasse ringi jõuab, siis meie mehed enam liha välja müüa ei saagi. Ja importliha tuleb sisse. Siis on jama. Jama sellepärast, et emistel põrsad sünnivad. Aga eest peab kogu aeg siga ära minema. Tootmistsükkel käib. Kui suurfarmer kaks nädalat või kuu aega enda toodangut müüa ei saa, siis tema jaoks on rahaliselt päris jama majas. Söödab neid, keda enam ei oleks pidanud söötma.

Loe edasi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles