Loomakaitsjad kutsuvad kampaaniaga üles lemmikloomi mitte hülgama

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmikloom.
Lemmikloom. Foto: Meelis Meilbaum

Lemmikloomade suvilapiirkondadesse mahajätmise jätkuva ja laialdase probleemi tõttu korraldab Eesti Loomakaitse Selts viiendat aastat kampaaniat „Suvi läbi. Asjad pakitud. Kõik pereliikmed kaasas?“, millega pannakse inimestele südamele oma lemmikloomi suvekodudest endaga kaasa võtma ning märkama mahajäetud lemmikloomi.

„Tegelikult tuleb mõelda juba enne lemmiklooma võtmist, kas tema eest ollakse valmis hoolitsema ka siis kui ta on kasvanud suureks ja aeg on kolida ruumikast suvekodust tagasi linnakorterisse. Kui loom on aga endale võetud, on tema saatuse hooleks jätmine väga vastutustundetu tegu: kahest hüljatud koduloomast kasvab vaid loetud aastatega paarisajapealine metsik loomakoloonia, mis vaevleb haiguste, külma ja nälja käes,“ selgitas Eesti Loomakaitse Seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll.

Eesti Loomakaitse Selts kutsub inimesi üles printima välja kampaania plakateid, jagama neid oma kodukohas ning postitama kuulutustetahvlitele. Kampaania plakatid on leitavad seltsi kodulehel www.loomakaitse.ee/suve-lopp-toob-palju-huljatud-lemmikloomi/.

Lisaks kutsub selts üles teatama hüljatud lemmikloomadest infotelefonil 526 7117 või e-postiaadressil info@loomakaitse.ee.

Samuti on kõik omavalitsususes oodatud osalema kampaanias, levitama teavet kohalike elanike hulgas ja tegelema hulkuvate loomadega.

Kampaaniat tutvustavat reklaamklippi kajastavad ka Eesti populaarseimad tele- ja raadiokanalid.

Eesti Loomakaitse Selts on 2000. aasta kevadest tegutsev loomasõpru ühendav mittetulundusühing, mille missiooniks on abi vajavate loomade heaolu tagamine ja parandamine ning loomade väärkohtlemise ennetamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles