Kadrina kirikus kohtuvad trompet ja orel

Inna Grünfeldt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trompetist Priit Rusalepp.
Trompetist Priit Rusalepp. Foto: Erakogu

Kadrina kirikus mängivad 20. augusti õhtul kell 19 trompet ja orel, märkimaks oma ülesastumisega niihästi Eesti taasiseseisvumispäeva kui ka suve suundumist sügise suunas. Musitseerivad Priit Rusalepp ja Külli Erikson.

Ettekandele tuleb mitmesugust muusikat – kõlavad Johann Sebastian Bachi, Georg Philipp Telemanni, Maurice Raveli, Ester Mägi, Igor Garšneki, Heino Elleri jt teosed. Kuulaja jaoks pakub lisaks orelipaladele vaheldust ka erinevate puhkpillide kasutamine – tavalise trompeti kõrval mängib Priit kontserdil ka piccolo-trompetit ja flüügelhorni.

Kadrinast pärit noor trompetist Priit Rusalepp on lõpetanud Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia, täiendanud end kursustel mitmete nimekate meistrite juures ning saavutanud viimaste aastate konkurssidel kolmel korral auhinnalise koha. Viimastel aastatel on Priit Rusalepp Virumaal tuntust kogunud ka Tapa Linnaorkestri dirigendina.

Orelil saadab trompetimängu Kadrina organist Külli Erikson, kes lisaks õpingutele orelikunstniku Rolf Uusväli juures on samuti õppinud Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemias, lõpetanud seejärel magistriõppe Trossingeni Muusikakõrgkoolis Saksamaal ja täiendanud end stuudiumi käigus Göteborgis ning Roomas.

Kontserdile pääseb vaba annetusega, oodatud on kõik muusikasõbrad!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles