Kaks suurt koera külvasid Kadrina vallas hirmu

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsumata külalised.
Kutsumata külalised. Foto: Erakogu

Täna hommikul nägi Kadrina vallas elav Enn köögiaknast välja vaadates trepil lösutavat suurt võõrast koera, teine sama suur neljajalgne takseeris hoovil olnud sõiduautot.

Ennu sõnul kadusid koerad mingil hetkel ära, kuid niipea, kui ta välisust paotas, olid kutsumata külalised jälle platsis. Lõpuks koerad siiski lahkusid ja Enn läks maanteele asja uurima. Temaga jalutas kaasa kass. Koerad olid jõudnud juba 200 meetrit Kadrina poole minna, kui Ennu märkasid ja kiirel sammul tagasi tulema hakkasid. “Tegime koos kassiga ruttu vehkat,” jutustas Enn, kelle sõnul jõudis kass penide eest puu otsa pakku minna ja mees ise pääses üle noa tera tuppa.

Samal ajal kui tagasi tulnud kutsumata külalised võõras hoovis puid ja põõsaid märgistasid, helistas Enn vallavanemale. Peagi vuras hoovi politseipatrull, kes lubas minna vahepeal taas jalga lasknud koeri otsima.

Ennu sõnul helistas talle naabrinaine ja päris, et miks mundrikandjad käisid. Enn jutustas loo ära ja kuulis naabrinaiselt, et penid on sinna kolinud.

Enn läks tagasi maanteele ja nägi Tapa poolt lähenevat politseipatrulli, kelle mees naabri hoovi juhatas. Ennu sõnul ei julgenud politseinikud koertele lähedale minna. Fikseerisid vaid olukorra, pannes kirja perenaise nime nagu seda eelnevalt olid teinud Ennuga.

Ida prefektuuri pressiesindaja Olja Kivistik ütles, et politseinikud kontrollisid koerte kaelarihma, kuid seal omanikule viitavaid andmeid polnud. Neljajalgsed olid sõbralikud. Pressiesindja sõnul jäi koertega edasi tegelema Kadrina vallavanem Erich Petrovits.

Kadrina valla juht ütles veerand tundi tagasi, et koerad on jätkuvalt naisterahva kinnistul. Valla keskkonnakaitse juhataja on juhtunust teavitanud naaberomavalitsusi, kuid koerte omanikku pole seni suudetud leida. Petrovitsi sõnul leppis ta loomade varjupaigaga kokku, et kui omanikku ei leita, siis õhtul tuleb varjupaiga töötaja ja viib penid ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles