Teenekas Simuna tuletõrje edendaja sai omanimelise pingi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heldor Aarlale pühendatud pink Simunas.
Heldor Aarlale pühendatud pink Simunas. Foto: Eva Klaas

Laupäeval tähistati Simunas 110 aasta möödumist kohaliku tuletõrjeüksuse loomisest ja Simuna Vabatahtliku Tuletõrje Seltsi viiendat sünnipäeva.

Ürituse pidulikema osana avati päästekomando hoone ees nimeline pink Heldor Aarlale (23.05.1923 – 18.10.2011), kes oli eluaegne tuletõrjuja, samuti Simuna kandi elu edendaja ning isamaaliste aadetega mees.

1994. aastal avati Simunas tuletõrjedepoo uus hoone. Hoone valmimisel oli toona juba eakal tuletõrjekomando ülemal Heldor Aarlal suur osa. 1998. aastal tunnustati teda kui Simuna tuletõrjekomando pealikut päästeteenistuse kõrge autasuga – hõberistiga.

Heldor Aarla oli ka mees, kelle ideed olid aluseks Simuna keskplatsi kujundamisel ning kes seisis hea, et plats valmis saaks. Aarla oli Väike-Maarja valla aukodanik.

Tuletõrje juubelile pühendatud üritus algas Round Midnight Duo kontserdiga Simuna kirikus, mis kujunes rahvarohkeks, edasi liiguti juba rongkäigus päästekomando hoone juurde, kus ettevõtmine jätkus. Muu hulgas sai vaadata tuletõrje ajaloole pühendatud näitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles