Pikal taasisesvumispäevale pühendatud rattasõidul osalejad peatusid Tamsalus

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti taasiseseisvumispäeval toimub esmakordset ühine  rattasõit "Gran Fondo Estonia 2015", mis algas hommikul kell 8 Tallinnas ning lõppeb Tartus, ennelõunal tegid osalejad pikema peatuse Tamsalus. Osa kaasalõõjaid lõpetas seal ka sõidu.

Sõitjad liiguvad kolmes erinevas grupis, mis valitud vastavalt sõidukiirusele. Kaasa löövad nii tippsportlased kui erineval tasemel harrastajad.

Rattasõidu lühem distants (Tallinn – Tamsalu) oli 110 kilomeetrit pikk. Valdav osa  rattasõitjaid väntavad aga ülikoolilinnani (230 km) välja.

“230 kilomeetrit rattaga Tallinnast Tartusse Eesti mitmekesisel rajal on parajalt pikk maa, mida paljud osalejad ei ole kunagi läbinud. See on ka kogenud harrastajale tõsine ettevõtmine. Ilus ilm peaks kaasa aitama, et nii osalejad kui ka pealtvaatajad saaksid võimsa emotsiooni. Sportlikult iseseisvuse taastamise päeva tähistamine annab üritusele ekstra väärtuse ja aitab edendada jalgrattakultuuri“, kommenteeris ürituse peakorraldaja Ain-Alar Juhanson eile.

Hawaii Express Gran Fondo nime kandvast rattaüritusest võtab osa üle 200 rattahuvilise ning nendest noorim on vaid 15-aastane.

Ühine rattasõit on saanud eeskuju Itaalia jalgrattaspordi traditsioonidest. Tegemist on enam kui sajandivanuse tavaga ning see on levinud üle maailma paljudesse riikidesse. See on ühine rattasõit, mille pikal sõidul osalejad saavad Tartus medalid, kuid parimaid ei selgitata ning korraldajad aitavad kaasa, et kõik osalejad saaksid korraliku koormuse ja kena sportliku päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles