Aidu veematkal üle poolesaja osaleja

Ago Gaškov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veematkal osales mitmekümnete süstade, kanuude ja aerusurfilaudade kõrval ka üks draakonpaat (esiplaanil).
Veematkal osales mitmekümnete süstade, kanuude ja aerusurfilaudade kõrval ka üks draakonpaat (esiplaanil). Foto: Ago Gaškov

Aidu veespordikeskuse veematkad on kolme aastaga rahvale meeldima hakanud. Laupäeval toimus järjekorras kolmas ja sõudekanalil oli üle viiekümne süsta, kanuu ja aerusurfilaua, samuti üks draakonpaat. Vette lasti ka Maidla mõisas ehitatud viikingipaat, mis peab esmalt veidi vees ligunema, et praod tiheneksid ja paat vett pidama hakkaks.

Endise põlevkivikarjääri tranšeed on veega täitunud. Kahe ja poole kilomeetrisel sõudekanalil on tuulega päris korralik lainetus, aga selle kõrval on Aidus veerandsada kilomeetrit kitsamaid veeteid, nii et tänavu sai korraldada juba kahekümne kilomeetri pikkuse matka. Eelmised matkad olid poole lühemad. Selleks et kakskümmend kilomeetrit kolme tunni jooksul läbida, peab heas vormis olema. Pika teekonna otsustas ette võtta osavõtjate vähemus.

Süstamatka tegid kaasa ka sõudeliidu president Rein Kilk ja aerutamisföderatsiooni president Martin Pedai. Presidentide duelli Kilk ei võitnud, aga tema finišeerumine oli väga silmatorkav: nimelt läks alus ümber, mõla kadus ja läks hulk ­aega, kuni mees, süst ja aer taas kokku said. Kilk lõpetas ujudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles