Rakvere kolledž peab end tõestama

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kolledž peab end tõestama.
Rakvere kolledž peab end tõestama. Foto: Agnes Aus

Kevadel ähvardas Rakvere kolledžit sulgemisoht, sest ülikooli rektoraat tegi siinsele kõrgkoolile ettepaneku suvel uusi tudengeid mitte vastu võtta. Nüüd on ülikool koos linnavõimudega seisukohal, et õppetöö jätkub, kui kool suudab end tõestada.

Kolledži arengu üle on ülikool koos Rakvere linnapea ning maavanemaga juba mitu korda aru pidanud. Kõigi osapoolte hinnangul on oluline, et Lääne-Virumaal oleks võimalik kõrgharidust omandada, kuid samas tuleb analüüsida kahe siin kõrgharidust andva asutuse – teine on Lääne-Viru rakenduskõrgkool – tegevust ning koostöövõimalust.

Maavanem Marko Tormi sõnul on Lääne-Virumaa prioriteediks see, et siin regioonis oleks võimalik kõrgharidust omandada. “Aastaid tagasi oli meil neli kõrgharidust andvat asutust, nüüd aga kaks. Pikas perspektiivis tuleks tagada see, et mõne aasta pärast ei peaks tõdema, et meie maakonnas ei ole enam võimalik kõrgharidust omandada,” rääkis Torm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles