Disko pole oluline, punk on põhiline

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disko pole oluline, punk on põhiline.
Disko pole oluline, punk on põhiline. Foto: Arvet Mägi, töötlus

Mäletan üsna selgelt, et olin umbes viieaastane ja jalutasin külmal talveõhtul vanematega kodu poole. “Soovin, et siinsamas õues riietaksid lahti end. Päästad mantlihõlmad valla, kleidinööbid lahti teed,” laulsin valjuhäälselt üle tänava. “Tss!” tõmbasid vanemad kohe hoo maha.

Toona oli Vennaskond mu lemmikbänd, sest see oli ka vanema venna lemmikute hulgas. Mulle meeldis laul “Pille-Riin”, kaugemale lapse mõistus ei võtnud, aga teistegi laulude sõnad olid peas. Siis ei teadnud ma pungist mitte midagi. Tagantjärele meenuvad muidugi anarhiamärgid, mis venna kappe kaunistasid ja mida isegi kõikjale joonistada oskasin. Aeg oli selline.

Suuremad murrangud toimusid Eesti pungis muidugi ajal, kui mind polnud olemaski. Punk jõudis Eestisse 1976. aastal. Ja et üheks peamiseks punkari eneseväljendusviisiks oli muusika, tuli punkbände nagu seeni pärast vihma. Mõni ei jõudnudki esimesest ülesastumisest kaugemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles