Galerii: Rakveres algasid punklaulupeo proovid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere vallimäel algasid III punklaulupeo "Aju puudutus" kontserdi proovid. Kohapeal lihvisid ühisesinemist nii koorid kui ka pillimehed.

Laulukaare alla kogunenud lauljad püüdsid lauldes leida õiget pungitunnetust. Punased õllevaadid olid veeretatud eemale nõlvadele, viimased tulijad uurisid, kus on nende ööbimiskoht, kuhu saab jätta kohvri ja kust saab kätte oma käepaela.

Õige kaugelt, Põlvast saabunud segakoori Kevadised Hetked liikmed ütlesid, et laulud on selged ja proovid aitavad õige tunde kätte saada. "Laule oleme laulnud ja harjutada saab ka veel," nentis üks kooriliige. Teine teatas kohe, et nad olid Rakveres punklaulupeol ka neli aastat tagasi ja laulud on seekord paljuski samad, mis eelmisel korral. ""Insener Garini hüperboloid", "Pille-Riin" on ikka need, mis kõige paremini välja tulevad. Neid on palju lauldud ja lisaks meeldivad need meile väga."

Sellest seltskonnast ei pea keegi ennast tõsimeelseks punkariks, kuid laupäevaks lubati olla punkarid ja endale ka harjad pähe meisterdada. Seda lubasid isegi poisid, kellel vaevalt siilipea. Kes vaevalt sündinud, kui punk juba läbi oli. Aga sellel polegi nende noorukite arvates tähtsust. Põhiline on ikkagi laulmine ja see on poiste arvates lahe just seetõttu, et punklaulupeol saab kisada. "Oled metsik, pungi puhul peab lihtsalt karjuma," ütles üks noormeestest ja daamid kõrvalt nentisid, et nende juhendaja on nii karm ja standardid nii kõrged, et viisi, seda peab isegi röökides pidama.

Tartust tulnud Tanel (42), kes esindas Biomeedikumi segakoori, tunnistas, et hääl hakkas ära minema juba enne ühislaulmist. "Aga tunne on eriti üllas ja melu võiks juba alata." Enda sõnul vana külmkirurg, kelle patsiente enam ravida ei saa, ütles pungi kohta, et see on elu ja tervise juures. "Sündis, kui olin 6aastane. Suri siis, kui olin 42, õigemine see polegi surnud. Elab täiesti," täpsustas ta, kui ruttas laulule.

Vaata ka pildigaleriist, kuidas laulukaare all pungipeoks valmistutakse!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles