Läbi Euroopa suusatades Worldloppeti meistriks

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janis Kreegimets Itaalias 2013. aastal. 70kilomeetrine Marcialonga maraton meeldis mõlemale  mehele nii väga, et nad sõidaksid selle hea meelega veelkord läbi.
Janis Kreegimets Itaalias 2013. aastal. 70kilomeetrine Marcialonga maraton meeldis mõlemale mehele nii väga, et nad sõidaksid selle hea meelega veelkord läbi. Foto: Erakogu

Kaks sõpra ja täiesti tavalist harrastussportlast, Rakveres elav Janis Kreegimets ning Kadrinast pärit Ivo Mäe, püstitasid kaheksa aastat tagasi eesmärgi saada kümne suusamaratoni läbimisega Worldloppeti kuldmeistriks. Tänavu kevadel kuldmeistri märki ja diplomit käes hoides võisid nad oma ettevõtmise lõpetatuks lugeda. Nüüd vaatavad kanged mehed rahulolevalt oma teekonnale tagasi.

Suusatamisega on nad seotud olnud juba maast madalast. Pärast põgusat arvutamist jõutakse järeldusele, et Ivo läbis esimese Tartu maratoni aastal 1985, Janis 1991.

Idee Worldloppeti kuldmeisti tiitli poole pürgida said mehed pärast 2007. aastal läbitud 90 kilomeetri pikkust Vasaloppeti maratoni. “Et kui korra saab käia, et võtame siis juba passid ka ja hakkame neid templeid koguma. Siis on mingi siht vähemalt,” räägib Ivo. Kindel eesmärk on meeste jaoks väga oluline ja annab jõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles