Maailma ainus punklaulupidu protestis punkarite südamelöökide rütmis

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui rongkäik peaaegu 1 500 osalejaga vallimäele jõudis, lubati kõigil värvikatel persoonidel lauluga hullata, röökida ja seda pungilikult esitada.

Enne veel, kui lauluks läks, lubati avasõnadeks pulti kultuuriminister Indrek Saar, Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ja peokorraldaja, idee autor Üllar Saaremäe. Peo ristiisa luges Juhan Viidingu luuletust "Tagasiarmumine."

Nii see pidu vaikselt hoogu üles võttis. Kui veel laulupeo avalöök, klassikaline Sex Pistolsi repertuaarist tuntud „Anarchy in the U.K“ mõne jaoks emotsiooni ei tekitanud, siis järgnevad eestikeelsed ja -meelsed lood panid ka pealtvaatajad kaasa punkima. Eesti grand old punkari Villu Tamme „Elab veel Beria“, Propelleri „Võllalaul“ ja imeline, ülipopulaarne Vennaskonna „Pille-Riin“ lauldi juba laulvale täissaalile. Laulsid kõik, hüppasid kõik ja vilistasid kõik. Nii, et Pille-Riin sai mõistagi korduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles