Laulupidu punkis aega ja ajju

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UHKE STIILIPIDU: "Aju puudutus" ühendas oskuslikult pungiklassika ja koorilaulu, mahutades selle erilisusega vallimäele värvikad muusikat nautivad inimesed.
UHKE STIILIPIDU: "Aju puudutus" ühendas oskuslikult pungiklassika ja koorilaulu, mahutades selle erilisusega vallimäele värvikad muusikat nautivad inimesed. Foto: Agnes Aus

“Emotsioonid on võimsad. Kõik õnnestus,” ütles punklaulupeo “Aju puudutus” ristiisa Üllar Saaremäe. Tema lavastatud punketendus üle 1500 lauljaga pakkus elamuse enam kui 5000 vaatajale.

Seda, et seekordne laulupidu oli emotsionaalne, meeliülendav, eriline, mõnus ja ühtne, ütlesid paljud. Lauljad, peadirigent ja pealtvaatajad.

Laupäevase peo erilisus tuli esile juba avalöögis, rongkäigus, kus üle 1500 inimese sammus vallimäe poole. Koorilauljad üürgasid kõlaritest tulevale muusikale kaasa, inimesed lehvitasid ja nautisid tavapäratut vaatepilti. Koorilaulja Siret Heinaste nentis, et meeleolu tekkis juba kontserdi eel. “Rolli elasime sisse varem, kui ajasime ööbimiskohas sinirohelised juuksed püsti, panime teistsugused riided selga ja olimegi punkarid. Rongkäiguga läks kõik üha ägedamaks,” rääkis Türi noortekoori liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles