Rakvere põhikoolis avati klass ühe õpetaja ja ühe lapsega

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhikooli direktor Lea Pilme näitas veel korda sättimata kahekohalist klassiruumi, kus ­sügisest asuvad tööle hariduslike erivajadustega laps ning tema õpetaja.
Põhikooli direktor Lea Pilme näitas veel korda sättimata kahekohalist klassiruumi, kus ­sügisest asuvad tööle hariduslike erivajadustega laps ning tema õpetaja. Foto: Meelis Meilbaum, montaaž

Eelmisel aastal avas Rakvere põhikool hariduslike erivajadustega lastele väikeklassi, kus asus õppima neli õpilast. Tänavu otsustati, et neist üks, kelle jaoks neljane klass siiski liiga suur, saab täiesti oma klassiruumi ning ainult temaga tegeleva õpetaja.

Neljale lapsele, kes eelmisel sügisel põhikooli õppima asusid, soovitas Rajaleidja Lääne-Virumaa nõustamiskomisjon juba eos väikeklassis õppimist. Tegemist ei olnud puude ega õpiraskustega lastega, vaid hoopis nendega, kes suudavad õppida tavalise õppekava järgi, kuid eritingimustel. See tähendab, et nad vajavad keskendumiseks vaikset ruumi ja väikest klassi.

“Meil läks hästi, sest kõik need lapsed, kes meie kooli eelmisel aastal tulid, olid üheealised ning astusid esimesse klassi,” ütles Rakvere põhikooli direktor Lea Pilme. Nii avas kool tavapärase esimese klassi kõrval ka paralleeli, kus õppisid neli veidi teistsugust lähenemist vajavat last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles