Pärdi Pidunädalad pakuvad kontserte, filme ja uitamisi helilooja radadel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt kuulatab, kuidas kõlab tema komponeeritud kellamäng.
Arvo Pärt kuulatab, kuidas kõlab tema komponeeritud kellamäng. Foto: Marianne Loorents

Rakveres 6. – 13. septembrini toimuvad Pärdi Pidunädalad täidavad linna Arvo Pärdi loominguga, talle pühendatud teostega ning filmidega, kus kasutatud maestro muusikat.

Pidunädalad juhatab sisse pühapäeval, 6. septembril kell 18 Rakvere gümnaasiumis kõlav Virumaa Kammerorkestri kontsert “Arvo Pärt 80”, millega astutakse üles ka 8. septembril Tallinnas Mustpeade Majas. Kavas on Arvo Pärdi teoseid, kõlab ka A. Marguste, J. S. Bachi, R. Vaughan Williamsi looming. Solistid on Darja Roditšenko, Kaarel Peäske, Robert Traksmann ja Katariina Maria Kits.

Esmaspäeval, 7. septembril kell 19 algab Art Café hoovimajas filmiõhtu, linastub tšiillase Pablo Larraini “Klubi”. Tänavu Berlinalel linastunud ning Hõbekaru pälvinud “Klubis” muugib Larrain katoliku kiriku preestrite patuse varjuelu teemat, tehes seda kord humoorika empaatia, kord graafilise aususega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles