Politsei manitseb kooliaasta alguse puhul valvsusele

Toomas Herm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetuses vigastatud Lääne-Virumaal.
Liiklusõnnetuses vigastatud Lääne-Virumaal. Foto: Graafika

Seoses kooliaasta algusega tagab politsei liiklusturvalisust tavapärasest suuremate jõudude ja vabatahtlike abiga, pöörates esmajoones tähelepanu jalakäijate ohutusele ja sõidukite kiirusele. “Iga kooliaasta algus toob tänavatele rohkem lapsi ja noorukeid, kes uljamalt sõiduteed ületavad ja tänavatel liiklevad,” sõnas Ida prefektuuri Jõhvi politseijaoskonna vanemkorrakaitseametnik Annika Elm.

“Selleks et laps liikluses terveks jääks, on oluline näidata talle head eeskuju ja anda talle ettevalmistus liikluses osalemiseks. Aitab ka see, kui ohukohad läbi räägitakse.” Elm lisas, et sama oluline on ka sõidukijuhtide panustamine turvalisusesse. “Sõidukijuhid peavad arvestama noorte jalakäijatega ning võiksid pigem veidi rahulikumalt sõita.”

Elmi sõnul on väga oluline, et hoolimist ja tähelepanelikkust jätkuks kogu aastaks. “Keegi meist ei taha, et liiklusõnnetuste hulk suureneks. Vaid ühiselt hoolides on võimalik vältida traagilisi sündmusi,” kõneles ta. Politsei on iga kooliaasta alguspäevadel suuremate jõududega väljas ülekäiguradade juures. Järelevalve käigus jälgitakse ka seda, et sõidukijuhid täidaksid teeandmise kohustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles