Üles kaevatud tänavad piiravad ligipääsu koolidele

Kristel Kaljuvee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidu tänava teetööd kestavad praeguste plaanide kohaselt 20. novembrini, selle aja vältel tuleb linnal ning ehitajatel lastele turvaline koolitee tagada.
Võidu tänava teetööd kestavad praeguste plaanide kohaselt 20. novembrini, selle aja vältel tuleb linnal ning ehitajatel lastele turvaline koolitee tagada. Foto: Marianne Loorents

Septembrikuu jõuab järgmisel nädalal kätte, kuid teetööd veel valmis ei saa. Eriti keeruline olukord valitseb Rakvere reaalgümnaasiumi ümbruses, kus teeremont käib kahel tänaval.

Eile pidas linnavalitsus koos Rakveres Võidu, Tuleviku, Karja ja J. Kunderi tänaval teetöid tegeva firma Lemminkäinen Eesti AS inimestega nõu, kuidas tagada õpilaste turvaline koolitee.

Liiklusskeemid, mis eile välja töötati, vaadatakse veel täna üle. “Esmaspäevast peaks asi toimima,” ütles Rakvere abilinnapea Rainer Miltop.

Reaalgümnaasiumi juures käib teeremont nii Võidu kui Tuleviku tänaval. Et tegemist on mahukate töödega, mis puudutavad torustikku, side- ja elektrikaableid, tänavakatet ja -valgustust ja mida tehakse nii maa all kui maa peal, kestavad need kauem kui esialgu plaanitud.

Algselt määratud tähtajaks, 1. novembriks valmis ei saada, objektijuhi Henrik Kivilo sõnutsi on uus tähtaeg 20. november.

Miltopi sõnul on kõige suuremaks probleemiks Võidu, aga ka Vilde tänava kaudu reaalgümnaasiumi tulevad õpilased, sest ulatuslikud teetööd raskendavad ligipääsu. “Ehitajate jaoks on võimalikult ohutute lahendusviiside leidmine samuti suhteliselt keeruline,” rääkis Miltop.

Praegu plaanitakse läbikäigukoridorid eraldada turvaaedadega, kraavid aetakse kinni või paigaldatakse neile sillad.

Ülekäigukohad tulevad mujale ning kaetakse kattematerjaliga, et lapsed pori sees tallama ei peaks. Ehitustööde kestel reaalgümnaasiumi Võidu tänava poolsesse parklasse ei pääse, selle asemel pikendatakse Tuleviku tänava poolset parkimisala ning tehakse sinna asendusparkla. Ka sealne ülekäigurada tuuakse suunava märgistusega ehitustsoonist välja.

Ligipääs Rakvere põhikoolile on raskendatud J. Kunderi ja Karja tänava poolt.

Miltopi sõnul suunatakse ka seal vajadusel ülekäigukohad ümber turvaaedade ning märgistusega. “Kui on võimalik teed tavalisel ülekäigukohal ületada, siis ümbersuunamist ei tule,” ütles Miltop.

“Ehitustööde puhul on hea, et need ei ole ühele kindlale alale fokusseeritud. Kui mõni remonditavatest teelõikudest valmis saab, avatakse see kiirelt, et normaalne liiklus taastada,” rääkis abilinnapea.

Linn on traditsiooniliselt esimeseks koolinädalaks appi palunud politseinikud, kes laste liikumist jälgivad ja koordineerivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles