Torm räsis taas Rakveret

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakveret tabas läinud reedel taas tromb, millest hullemat mäletatakse veel viie aasta tagant, mil keeristorm nõudis inimelu. Seegi kord lendasid katused ja puud. Inimvigastustest teateid ei ole. Rakverele lähenes torm Lepna poolt, saavutades kulminatsiooni Tammiku ja Vallikraavi tänava kaudu teatriparki jõudes. Sealt liikus tuulispask paralleelselt raudteega edasi Härma tänava kanti, kus ka viie aasta eest oli keeristorm möllanud, ning väljus Rakverest Narva tänava kaudu.

Mees, kelle majalt torm katuse pealt rebis, kirjeldas hiljem naabritele, kuidas ta tundis, nagu tahaks maja õhku tõusta. Korraga jäi kõik vaikseks, nagu poleks midagi olnudki.

Seekordne tromb lõhkus katuseid veel Vase ja Härma tänavas ning kannatada sai ka Virma pubi katus Tallinna tänavas. Kokku sai Rakveres kannatada kaheksa hoonet. Samuti teatas üks linnakodanik, et tromb purustas tema tuule jõul töötava elektrigeneraatori, mis oli töötanud 1982. aastast alates. Langenud puud tekitasid teesulu üheteistkümnes kohas. Narva tänaval langes teele ka elektripost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles